چشم انداز و ماموریت سازمان

ساخت وبلاگ

چشم انداز (vision) در مورد توانایی های بالقوه سازمان و کارهایی است که امکان انجام آنها برای سازمان وجود دارد. چشم انداز پیش بینی آینده نبوده و برنامه و استراتژی سازمان نیست. چشم انداز تصویری ذهنی از آینده ایده آل برای سازمان است، چیزی که آروزی دستیابی به آن را دارد و یا چیزی که میخواهد به آن تبدیل شود یا چیزی که میخواهد بسازد. 
بیانیه چشم انداز چهارچوبی برای سازمان فراهم می کند که باعث ایجاد یک محیط مشترک در همه سطوح سازمان برای انجام اثربخش فعالیت ها و حذف فعالیت های غیر سازنده و همچنین تصمیم گیری اثربخش می شود. 
بیانیه چشم انداز باید استراتژیک و سرزنده بوده و باعث ایجاد تعهد گردد. باید تشریحی خاص و واضح از چیزی باشد که میخواهیم در آینده باشیم که با صبر، احساس و اعتقاد به آن قابل دستیابی است.
بیانیه چشم انداز نباید خیلی بلند پروازانه، غیر واقعی و بی ربط باشد، باید در راستای توانایی های بالقوه سازمان و تمایلات و آروزهای سهامداران باشد.
هدف از بیانیه چشم انداز تغییر موقعیت فعلی کارها برای ایجاد آینده ای بهتر از طریق توجه گسترده به دامنه ای از سنجش های عملکرد است و باید به صورت گسترده به اشتراک گذاشته شده، توسط همه افراد سازمان درک و تصدیق شود. همه افراد باید به وضوح آن را درک کرده خود را صاحب آن بدانند و آماده دستیابی به آن باشند. و مهم تر از همه بیانیه چشم انداز باید به صورت مکتوب وجود داشته باشد. 
بیانیه چشم انداز باید ظریف و زیبا بوده و براحتی قابل فهم باشد. و باید:
قابل تصور باشد – تصویری از چیزی که آینده خواهد بود را به ذهن منتقل می کند
مطلوب باشد- باید در طولانی مدت به دنبال تأمین منافع کارکنان، مشتریان، سهام داران و افراد دیگری که سهمی در سازمان دارند باشد.
امکان پذیر باشد- شامل اهداف واقعی و قابل دستیابی و خط پایان واضح باشد.
متمرکز باشد- راهنمایی برای تصمیم گیری فراهم کند
انعطاف پذیر باشد- باید به اندازه کافی کلی باشد تا اجازه ابتکار به افراد و پاسخ های گوناگون در پرتو شرایط در حال تغییر را بدهد
قابل اطلاع رسانی باشد- افراد باید بتوانند بدرستی آن را درک کنند و نیاز به هیچ توضیحی نداشته و یا حداکثر با یک توضیح مختصر قابل درک باشد
آرمان گرایانه باشد- چشم اندازی ایجاد کند که باعث شود مدیران اجرایی بیشتر از اینکه فقط استراتژیک و تاکتیکی باشند از قوه رویا پردازی خود نیز استفاده کنند. 
بیانیه چشم انداز الزاما نباید کاملا مطمئن باشد- چشم انداز 50 تا 70 درصد احتمال موفقیت دارد- اما سازمان باید باور داشته باشد که در هر حال می تواند به آن دست یابد. 
سوال هایی که در هنگام تدوین بیانیه چشم انداز می توان پرسید:
20 سال آینده کجا خواهیم بود؟
دوست داریم چه چیزی را ببینیم؟
این شرکت چه شکلی خواهد بود؟
سازمان به چه موفقیت هایی دست یافته است؟
مأموریت (mission) همه چیزهایی است که برای تحقق بخشیدن به چشم انداز لازم است. بیانیه مأموریت باید در حد امکان ساده باشد. میتوان از بیانیه چشم اندازی که به بیانیه مآموریت منتهی می شود برای تهیه یک بیانیه مأموریت استفاده کرد. .
چشم انداز ما........... است. برای تحقق این چشم انداز .....................
مثال
جنرال موتور
چشم انداز: چشم انداز ما تبدیل شدن به ارزشمندترین شرکت تولید خودرو در جهان است
مأموریت: داشتن مشتریانی مادام العمر با ایجاد نام های تجاری که باعث ترغیب اشتیاق و وفاداری شود که نه تنها از طریق پیشرفت های غیر منتظره فن آوری های بلکه از طریق خدمت رسانی و بهبود اجتماعی که در سرتاسر دنیا در آن زندگی و کار میکنیم بدست می آید.
در ادامه جزئیات یا ویژگی های بیانیه مأموریت شرکت جنرال موتور آمده است
جلب مشتریان دائمی
ایجاد نام های تجاری که باعث ایجاد علاقه و وفاداری شود
فن آوری های غیرمنتظره
خدمت به اجتماعی که در آن کار و زندگی میکنیم در سرتاسر دنیا و بهبود آن 
 

+ نوشته شده در پنجشنبه چهاردهم اسفند ۱۳۹۹ ساعت 10:48 توسط  | 

بند 6 برنامه ریزی...
ما را در سایت بند 6 برنامه ریزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : isoconsultant بازدید : 285 تاريخ : پنجشنبه 23 تير 1401 ساعت: 2:05